Спорт

Историјски успех Јокићевог Денвера – пласман у плеј-оф са прве позиције!

Екипа коју са великим успехом предводи Никола Јокић учинила нешто што нико до сада није у историји франшизе дуге скоро 60 година
Историјски успех Јокићевог Денвера – пласман у плеј-оф са прве позиције!© Tanjug/AP Photo/Michael Wyke

Денвер нагетси званично су се пласирали у плеј-оф и то са прве позиције Западне конференције, што су учинили први пут у историји.

Изабраници Мајкла Мелоуна нису играли у ноћи између четвртка и петка, али су захваљујући поразу првог пратиоца Мемфиса, три утакмице пре краја регуларног дела обезбедили звање првог носиоца.

Гризлиси су као гости поражени од Њу Орлеанса резултатом 138:111 и математички остали без шанси да се боре за сам врх табеле.

Упркос лошој форми у последње време (три пораза на четири утакмице), "грумење" ће сада у потпуности моћи да се концентрише на доигравање.

Тренутно су на учинку од 52 победе и 27 неуспеха, док Мемфис има скор 50-30.

Денвер је од 1976. учесник најјаче лиге света, а интересантно је да никада до сада није играо финале најјаче лиге на свету, иако је десет пута био победник дивизије.

Пре уласка у НБА, Нагетси су играли у АБА лиги, где су у последњој сезони стигли до финала, али су изгубили од Њујорк нетса (садашњи Бруклин нетс).

Денвер, има најбољи тим на Западу, али и статистички убедљиво најбољег играча с обзиром на то да Јокић по утакмици просечно бележи 24,8 поена, 11,9 скокова и 9,8 асистенција.

image