Спорт

Обрадовић: Монако морамо да зауставимо у транзицији

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је да је Монако изузетан тим, али је додао да би "црно-бели" добром одбраном могли да стигну до позитивног резултата на мечу 33. кола Евролиге
Обрадовић: Монако морамо да зауставимо у транзицији© ATA Images

Обрадовић је рекао да ће за дуел са Монаком имати на располагању све играче.

"Монако је тим који има изузетне појединце, али играју тимски. Оно што смо анализирали, то је да они постижу просечно 86,5 поена, али њихова игра у транзицији је доста битна. Дају доста поена у транзицији и у изолацији, дају доста поена тамо где су посебно доминантни, а то је скок у нападу. Морамо о свему да водимо рачуна, да смањимо те бројке, кључ је одбрана и то је суштина те утакмице", рекао је Обрадовић.

Затим је похвално говорио о тренеру Монака Саши Обрадовићу.

"Он ради одличан посао, честитам му на свему што је урадио у каријери, а посебно ове године шта је урадио са Монаком", додао је тренер Партизана.

Kошаркаши Партизана победили су почетком године на свом терену екипу Монака резултатом 100:80.

"Мајк Џејмс је изванредан нападач, то није ништа ново, има много поена у рукама, али има и Џордан Лојд и Ели Окобо, као и остали играчи. Могу да изађу са три мала, са високим тројкама и четворкама. На позицији пет имају играча који је способан да игра пик ен поп, али имају и скочног Донта Хола, који је способан да скаче из другог плана, да лупа рампе и контролише рекет. Не можемо да причамо само о једном играчу, Џејмс је много битан играч за њих, али и сви ови остали су изузетно битни", закључио је тренер Партизана.

Kошаркаш Партизана Данило Анђушић је некада играо за Монако.

"Многа лепа сећања ме вежу за место и Монако, а и за клуб. Направили смо добру сезону прошле године. Идемо са једним циљем, а то је да победом осигурамо пласман у Топ 8 Евролиге, што нам је циљ од почетка сезоне", рекао је Анђушић.

Монако се тренутно налази на четвртом месту на табели са скором 21/11.

"Монако је јако озбиљна екипа, показали су то ове године, обезбедили су једну од прве четири позиције, што је предност домаћег терена у плеј-офу, довољно говори о њима, имају индивидулаце, нападачки су тим. Тако да, неће бити лако, иако смо добили са 20 разлике, другачије ће бити тамо. Треба да будемо спремни на то и да се фокусирамо на нашу игру и да одемо са правом енергијом и остваримо победу. Радује ме и то што знамо циљ, а то је да остваримо победу као овде у Београду и да се пласирамо даље", закључио је Анђушић.

Партизан је тренутно седми на табели Евролиге са 18 победа и 14 пораза. "Црно-белима" је потребна једна победа у наредна два кола за сигуран пласман у Топ осам Евролиге.

Утакмица између Монака и Партизана биће одиграна сутра од 21 сат.

image