Спорт

Југовић: Звездин успех у Барију се превише романсира, није све било баш тако

Прослављени фудбалер је за хрватски портал открио његов угао гледања на европску и светску титулу које је Црвена звезда освојила пре 32 године
Југовић: Звездин успех у Барију се превише романсира, није све било баш тако© Milan Maricic/ATAImages

Члан златне генерације Црвене звезде која је 1991. године постала европски и светски шампион Владимир Југовић имао је занимљива опажања о том историјском успеху црвено-белих.

Легендарни везиста је у интервјуу за хрватски "Индекс" истакао да се данас титула из Барија "превише романсира".

Југовић је после Звезде велику каријеру направио и у Италији, а као неко ко је познат што не даје често изјаве, сада је својим речима о успеху из Барија понудио други угао гледања на ствари.

"Знаш како ја гледам на то? Кад се направи један велики резултат, онда се читава прича романсира. Читав тај успех Звезде данас се превише романсира. По мени је у питању био само сплет разних околности, много више него што је нешто било планирано и грађено. Али, то је само моје мишљење", почео је Југовић.

"Је ли Роби (Просинечки прим. аут.) дошао плански? Није. Је ли Белодедић стигао плански? Јесам ли ја дошао плански? Код нас се такве ствари и такве приче предимензионирају и романтизују па неки људи често знају сами себи да придају много више заслуга од онога што је заправо било. Иза сваког успеха стоји нека прича, само је разлика у томе ко ту причу прича и ко на којој истини инсистира. Звезда је била добро организован клуб и ако је плански било да се прода Драган Стојковић Пикси да би се идуће сезоне освојио Куп шампиона, онда је неко ко је то одлучио очито био генијалац", рекао је између осталог Југовић у интервјуу за познати хрватски портал.

image