Спорт

Мбапе има стрпљења и вере: Освојићу Лигу шампиона у Пари Сен Жермену

"Свеци" сваке сезоне изнова разочаравају навијаче наступима у најјачем такмичењу, али звезда њиховог тима верује у коначни успех
Мбапе има стрпљења и вере: Освојићу Лигу шампиона у Пари Сен ЖерменуGetty © Alexander Hassenstein / Staff

Фудбалер Пари Сен Жермена Килијан Мбапе изјавио је да му је наредни циљ освајање Лиге шампиона са клубом из Париза, преносе француски медији.

Мбапе је у ПСЖ стигао 2017. из Монака, али још није успео да са "свецима" освоји најквалитетније клупско такмичење.

ПСЖ је ове сезоне у осмини финала Лиге шампиона елиминисан од Бајерна после две разочаравајуће партије, па се поставља питање колико ће још бити стрпљења за све у Паризу да се коначно домогну "ушатог трофеја".

"Следећи циљ? Мислим да је то освајање Лиге шампиона. Већ сам играо у финалу, полуфиналу, четвртфиналу и осмини финала Лиге шампиона. Међутим, никада нисам освојио то такмичење. То је све што ми је потребно. Где ће то да буде? Наравно, у Пари Сен Жермену. Ја сам човек Париза и имам уговор. То значи да ћу да освојим Лигу шампиона са Пари Сен Жермену", рекао је шампион света са Француском из 2018. године.

Мбапе је ове сезоне одиграо 35 утакмица и постигао је 31 гол у свим такмичењима, а велико разочарање, осим у Лиги шампиона, доживео је и у финалу Светског првенства крајем 2022, где је Француска изгубила од Аргентине после пенала.

image