Спорт

Лајовићева седмица из снова у Бањалуци!

Српски тенисер најбољу седмицу у каријери крунисао титулом на турниру у Бањалуци
Лајовићева седмица из снова у Бањалуци!© Screenshot/Tennis TV

Душан Лајовић нови је шампион Српска опена, након фантастичног тријумфа над Андрејом Рубљовом у финалу!

Лајовић је крунисао фантастичну недељу на турниру у Бањалуци, на којем је елиминисао тројицу сународника, победом над Рубљовом резултатом 6:3, 4:6, 6:4.

Такмичење му неће остати у сећању само по највећем тријумфу у каријери, када је у четвртфиналу савладао првог тенисера света Новака Ђоковића, већ и по трофеју, првом после оног у Умагу 2019. године.

Момак из Старе Пазове је ношен публиком са испуњених трибина, која је за њега навијала након сваког поена, уписао још један скалп и срушио шестог играча на АТП ранг-листи и шампиона мастерса у Монте Карлу.

У првом сету је преживео тежак почетак, потом одузео сервис ривалу и сачувао предност до краја.

У другом је био у резултатском заостатку, успео да се врати, али када су сви очекивали неизвесну завршницу, уследио је нови пад. Рубљов је, уз мало среће, успео да избори одлучујући део игре.

Ни то није поколебало Дуција, који је полетео у првом делу трећег сет и направио велику разлику. Могао је већ да осети сласт победе, али се увукла нервоза и Андреј је то умео да искористи.

Вратио је један брејк, био близу и другог, али је срећом Лајовић имао одговор и славио након више од два и по сата игре.

Публика је умела да прослави са њим, а поред пехара, Лајовић је добио и додатну награду. Од понедељка га очекује велики скок и биће 40. играч света, што значи да би могао да нападне и позицију носиоца на предстојећем Ролан Гаросу.

Српска опен игран је за наградни фонд од 562.815 евра.

  • 23. апр 2023 • 16:42

    16:42

    6:3, 4:6, 6:4 – Лајовић је шампион Српска опена!

    Готово је, Лајовић је остварио највећи успех у каријери! Тријумфовао је на Српска опену у Бањалуци, пошто је у финалу победио Андреја Рубљова. Било је мучења при крају, али је Дуци остао јак и дошао до победе резултатом 6:3, 4:6, 6:4!

  • 16:28

    6:3, 4:6, 5:3 – Лајовић пропустио прву шансу!

    Није успео Лајовић да искористи прву прилику и посустао је када је сервирао за победу. Рубљов је вратио један брејк и смањио резултат на 6:3, 4:6, 5:3.

  • 16:12

    6:3, 4:6, 4:1 – Дуци прави још један брејк!

    Да ли је ово одлучујући корак ка титули? Лајовић игра као неко из Топ 10 и потпуно је надиграо Рубљова у одлучујућем сету. Функционишу и форхенд и бекхенд, Рус полако попушта и Душан прави нови брејк за 6:3, 4:6, 4:1.

  • 15:59

    6:3, 4:6, 2:1 – Брејк за Лајовића!

    Катастрофалан гем за Рубљова, који се распао на свом сервису. Лајовић је дочекао поклоне и први задао ударац у трећем сету – 6:3, 4:6, 2:1.

  • 15:57

    6:3, 4:6, 1:1 – Миран почетак одлучујућег сет

    Изгледа да су емоције мало спласле након завршетка другог сета и обојица узимају гем на почетку одлучујућег.

  • 15:49

    6:3, 4:6 – Рубљов ниоткуда до изједначења у сетовима!

    Ушло се у нешто мирнију фазу меча и чинило се да нас чека неизвесна завршница. Међутим, у десетом гему, Рубљов је два пута погодио сам ћошак терена и право ниоткуда дошао до сет лопте. Лајовић је потом направио грешку форхендом за 6:3, 4:6.

  • 15:26

    6:3, 3:3 – Егал у другом делу игре

    Сада су прорадили и дроп-шотови и Душан је вратио егал у другом делу игре (6:3, 3:3).

  • 15:20

    6:3, 2:3 – Лајовић вратио брејк заостатка!

    Упркос чињеници да је слабије отворио други део игре, Лајовић је успео да подигне ниво игре. Константно је притискао већ нервозног ривала и сачекао своју прилику у петом гему. Дошао је до једине брејк прилике коју је искористио за 6:3, 2:3.

  • 14:58

    6:3, 0:2 – Рубљов боље отвара други сет

    Дошло је до малог емотивног пражњења код Лајовића након освајања првог сета. То је Рус искористио и одмах подигао агресивност. Форхендом је креирао поене, дошао до првог гема, а онда и до првог брејка за 6:3, 0:2.

  • 14:48

    6:3 – Лајовић добио први сет!

    Следећих неколико гемова прошло је без узбуђења, а након 35 минута, Душан је дошао у прилику да одсервира за сет. Први гем је изгубио, али је следећа четири добио и узео први сет резултатом 6:3.

image
VV inauguration
banner