Спорт

Зверев хоће да игра као некад: Сигуран сам да за мене долазе бољи дани

Олимпијски шампион је далеко од праве форме услед проблема са повредама, али се нада да ће слабе игре ускоро бити иза њега
Зверев хоће да игра као некад: Сигуран сам да за мене долазе бољи даниGetty © Clive Brunskill / Staff

Немачки тенисер Александар Зверев изјавио је да верује да може поново да буде конкурентан најбољим играчима света.

Зверев је пропустио већи део прошле сезоне пошто се повредио на мечу полуфинала Ролан Гароса против Рафаела Надала. Немац је тренутно 16. на АТП листи, а ове сезоне има скор од 10 победа и 11 пораза.

"Знам какав сам био играч и колико могу. Знам да ће ми требати времена и све зависи од мене. И, наравно, најбитније је да останем здрав", рекао је Зверев новинарима у Мадриду, преносе шпански медији.

Олимпијски шампион из Токија ће у другом колу мастерса у Мадриду играти против Шпанца Роберта Карбаљеса Баене. Он је прошле године у финалу турнира у Мадриду изгубио од Карлоса Алкараза, тако да ће у престоници Шпаније бранити велики број бодова.

"У неким недељама осећам да сам веома близу и да могу до трофеја. Онда на неким другим, где сам имао мањих проблема с повредама, опет мислим да сам далеко. Морам да останем фокусиран и да верујем у себе, долазе бољи дани. У то сам сигуран", истакао је Зверев.

image