Спорт

Евролига издала саопштење: Партизан води са 2-0, следи одлука о суспензијама

Челници најквалитетнијег клупског европског кошаркашког такмичења, издали су саопштење након друге утакмице Реал Мадрида и Партизана, Српски клуб и званично је остварио други тријумф над "краљевским клубом", а из Евролиге навели су да ће у наредних 24 часа уследити одлуке о суспензијама и казнама за актере туче која је прекинула меч

Велики хаос настао је у Мадриду у финишу другог меча плеј-оф серије Евролиге између Реала и Партизана.

Српски тим још једном је био бољи од фаворизованог противника и секунде су преостале до званичног вођства од 2-0.

На минут и 40 до краја сусрета, изузетно прљав фаул над Кевином Пантером, направио је најстарији члан противничког тима Серхио Љуљ.

Уследила је бурна реакција капитена црно-белих, а потом је врло брзо ситуација ескалирала, те је уследио физички обрачун готово свих кошаркаша обе екипе.

Меч је суспендован, пошто је чак 21 кошаркаш зарадио искључујућу грешку због учествовања у сукобу, као и напуштању клупе за резервне играче.

Убрзо се огласила и сама Евролига, која је саопштила да је Партизану уписана победа резултатом који је био актуелан у тренутку прекида, а то је 95:80.

Такође, челници најквалитетнијег европског такмичења изразили су оштру осуду понашања, рекавши да таквим стварима није место на спортским дешавањима.

У наредних 24 часа, Евролига ће донети одлулу о казнама и суспензијама које ће бити одређене актерима сукоба.

Очекује се да најоштрије буду кажњени пре свега Гершон Јабуселе, који је имао рвачки захват на Дантеа Ексума, приликом којег се један од најбољих кошаркаша Партизана повредио, а потом и Матијас Лесор, Кевин Пантер и Серхио Љуљ, који су били у центру пажње немилог догађаја.

image