Спорт

Звезда и Партизан изразили саучешће, навијачи не путују на утакмице

Српски фудбалски клубови Црвена звезда и Партизан, изразили су саучешће породицама убијених у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду
Звезда и Партизан изразили саучешће, навијачи не путују на утакмице© FK Crvena zvezda

Осморо деце и радник обезбеђења убијени су јутрос о оружаном нападу четрнаестогодишњег ученика у београдској основној школи "Владислав Рибникар".

"Фудбалски клуб Црвена звезда изражава најдубље саучешће породицама страдалих у ОШ 'Владислав Рибникар'", наводи се у саопштењу Црвене звезде.

На друштвеним мрежама се огласио и фудбалски клуб Партизан.

"Са неописивим болом и тугом због незапамћене трагедије, која се десила у београдској Основној школи 'Владислав Рибникар', ФК Партизан упућује изразе најискренијег саучешће породицама свих настрадалих. Молимо се за брз опоравак повређених који су збринути у нашим медицинским установама", наведено је на званичном сајту Партизана.

Навијачи Црвене звезде издали су саопштење да због трагичног догађаја у Основној школи "Владислав Рибникар", неће присуствовати данашњој утакмици четвртфинала фудбалског Купа Србије против Напретка у Крушевцу.

"Поводом трагичног догађаја у београдској школи Рибникар, Делије обавештавају све звездаше да неће присуствовати Куп утакмици у Крушевцу. Данас сигурно никоме није до фудбала, ни до песме, ни навијања. Нека је вечна слава свим страдалима и Бог душу да им опрости", наводи се у саопштењу навијача Црвене звезде.

У Србији је због трагедије, од петка до недеље проглашена тродневна жалост.

image
VV inauguration
banner