Спорт

Меси демантовао наводе да је уговорио прелазак у Саудијску Арабију

Бројни европски медији пренели су информацију да ће фудбалер ПСЖ-а и аргентински репрезентативац Лионел Меси, наставити каријеру у клубу из Саудијске Арабије. Аргентинац је брзо то демантовао
Меси демантовао наводе да је уговорио прелазак у Саудијску АрабијуGetty © Aurelien Meunier /

Поједини шпански медији, међу којима први "Ел Чирингито", објавили су да је Меси договорио прелазак у Ал Хилал из Ријада.

Убрзо, гласине су се појавиле и у француским и италијанским медијима.

"Меси је договорио трансфер, то је завршен посао. Уговор је изузетан. Огроман је. Остало је да се само још договоре око пар детаља", навео је извор "Франс преса" из Саудијске Арабије, који је инсистирао на анонимности.

Извор није желео да каже о ком клубу се ради, али француски медији тврде да ће аргентински фудбалер наставити каријеру у Ал Хилалу.

Медији спекулишу и колико би Меси требало да заради у новом клубу.

Француски медији наводе да ће Аргентинац зарадити 300 милиона евра, а британски тврде се да ће Меси за вишегодишњи уговор да добије 522 милиона фунти.

Месијев отац, а уједно и агент, демантовао је писање медија.

"Ништа није постигнуто, нити договорено. Не само са клубом из Саудијске Арабије, већ са било којим тимом. Чекамо крај сезоне, па ће се онда одлука донети", навео је Хорхе Меси.

Пари Сен Жермен је пре осам дана суспендовао Месија на две недеље, пошто је Аргентинац без дозволе клуба боравио са породицом у Саудијској Арабији.

Ипак, суспензија је брзо укинута, па ће Меси моћи да наступи за ПСЖ у наредној утакмици.

Он има уговор са клубом из Париза до 30. јуна ове године, а поред тимова из Саудијске Арабије, Месијеве опције су још и Барселона и Интер Мајами.

image