Спорт

Звезда чува своје "благо" - Лековић потписао до 2027. године

Црвено-бели су продужили сарадњу са младим дефанзивцем
Звезда чува своје "благо" - Лековић потписао до 2027. године© Facebook / FK Crvena zvezda

Млади 19-годишњи фудбалер Црвене звезде Стефан Лековић продужио је уговор до јуна 2027. године, саопштено је на клупском сајту.

"Продужетак уговора сматрам као награду за партије које пружам током сезоне. Захвалан сам стручном штабу на указаном поверењу и надам се да сам испунио, и да ћу тек испунити очекивања свих у клубу у наредним годинама", почео је Лековић у изјави за сајт клуба.

"Значи ми указано поверење, јер сам Звездино дете и знам како ствари функционишу, с обзиром на то да сам цео живот на Маракани. У овој години сам напредовао као човек пре свега, али и као играч, тако да сам сигуран да ћу у будућности бити све бољи на терену. Што се тиче тих интервенција на гол-линији, не планирам да будем голман, али волим да помогнем екипи", рекао је Лековић.

У друштву Лековића били су председник клуба Светозар Мијаиловић, као и спортски директор Митар Мркела који је говорио о даровитом дефанзивцу.

"Лековић је Звездино дете из омладинске школе које је прошлог лета прикључено првом тиму и већ је показао да има озбиљан квалитет. Одиграо је доста минута током ове сезоне и заслужио је да добије нови уговор. У Звезди има прилику да ради са добрим стручњацима, те да у тиму наступа са играчима који имају много искуства у домаћем првенству, Европи и репрезентацији. Игра са Ераковићем, Драговићем, Милуновићем, играће и са Спајићем, тако да има добре услове и окружење за правилан развој. Лековић је један од оних који су добили шансу током пролећа, а верујем у њега као и у све остале младе са минутима у актуелној такмичарској години да имају лепу перспективу и да су будућност клуба", рекао је Мркела.

Лековић је прошао све млађе селекције Црвене звезде и у клубу је од петлића, освајавши кадетско, а затим и омладинско првенство Србије, да би се потом "калио" у Графичару. До сада је 17 пута наступио за први тим и уписао погодак, на пријатељском сусрету против Аустрије Луштенау.

image