Спорт

Џексон се извинио Јокићу због МВП гласања: Направио сам грешку, он је један од највећих

Некадашњи НБА играч, тренер, а сада стучњак и аналитичар Марк Џексон, упутио је јавно извињење Николи Јокићу, због тога што је изоставио српског кошаркаша из МВП гласања
Џексон се извинио Јокићу због МВП гласања: Направио сам грешку, он је један од највећихGetty © Thearon W. Henderson

Није успео Никола Јокић да ове сезоне освоји и треће узастопно МВП признање у НБА лиги.

Бољи од њега ове сезоне у гласању био је Џоел Ембид, центар Филаделфије, који је први пут у каријери понео епитет најкориснијег играча лиге.

Недавно се сазнала информација да је Марк Џексон, НБА стручњак и аналитичар, изоставио српског кошаркаша приликом гласања.

Џексон је упутио извињење Јокићу, рекавши да је Никола један од највећих свих времена.

"Направио сам грешку са својим МВП гласањем, извињавам се Денвер нагетсима и Николи Јокићу. Не само да је легитимни МВП кандидат који је заслужио мој глас већ је и један од највећих свих времена! Још једном се извињавам", поручио је Марк Џексон.

Некадашњи тренер Голден Стејт вориорса без ангажмана је од 2014. године, а годинама важи за једног од најбољег стручњака и аналитичара на највишим медијским платформама у САД.

"Нисам неко ко неће прихватити да је погрешио, већ неко ко ће преузети одговорност за то. Размишљао сам како сам направио грешку и једино што ми пада на памет је да сам изабрао једног центра, два крила и два бека и да сам размишљао у том правцу. Уколико неко из организације мисли да ми се треба одузети право гласа, може то да уради, погрешио сам", закључио је Џексон.

image