Спорт

Ивановић: Будућност је озбиљан клуб, одбраном можемо до победе

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је пред почетак полуфиналне серије са екипом Будућности да је тим из Подгорице озбиљан клуб са својим амбицијама и жељама
Ивановић: Будућност је озбиљан клуб, одбраном можемо до победе© ATA Images

Кошаркаши Црвене звезде у недељу од 19:30 часова дочекују екипу Будућности у првој утакмици полуфиналне серије АБА лиге.

"Будућност након промене тренера игра изванредно, и пре тога екипа је селектирана и има квалитет иза међународна такмичења попут Еврокупа, а са појачањима која су стигла и за ниво више. Озбиљан клуб је у питању, имају своје амбиције и жеље, а то је сигурно пласман у финале. Играју агресивно, са пуно самопоуздања и са јасно подељеним улогама. Ерик Грин игра фантастично у последње време и можемо да кажемо да игра у животној форми", истакао је Ивановић за клупски сајт.

Црногорски стручањк додаје да његов тим чврстом одбраном и одговорном игром може до победе.

"Подршка нам много значи не морам да понављам колико, јер се то показало и у Евролиги, зато позивам наше навијаче да дођу и да нам помогну у недељу увече како би отворили ову серију како желимо", изјавио је стратег црвено-белих.

Бек Црвене звезде Огњен Добрић додаје да се две екипе добро познају.

"Грин је сада вођа тог тима, остали играчи такође знају своје улоге, присутна је и нека нова енергија што је случај увек када дође до неких промена у овом случају тренера. Ово су кратке серије и морамо јако, чврсто и одговорно да уђемо у прву утакмицу. Надам се и позивам наше навијаче да дођу и да нас подрже, увек су препознавали важне тренутке, а овај је један од таквих", закључио је Добрић.

image