Спорт

Покетино договорио долазак у Челси

Маурисио Покетино ће ускоро и званично постати нови менаџер Челсија, пошто је договорио све услове вишегодишњег уговора са власником "плаваца" Тедом Болијем, јавља британски "Индепендент"
Покетино договорио долазак у ЧелсиGetty © David Rogers / Staff

Аргентинац ће, како пише "Индепендент", добити значајна финансијска средства да настави започету реконструкцију Челсија који је од доласка Болија на место власника већ потрошио преко 600 милиона евра на појачања.

Челси следеће године неће играти европска такмичења, па ће фокус клуба бити на пласману међу четири првопласиране екипе и повратак у Лигу шампиона.

Покетино је према истом извору већ предао Болију списак са жељама за појачања, а на њему су голман Емилијано Мартинез, везни играчи Деклан Рајс и Алексис Мекалистер, као и нападачи Хари Kејн и Лаутаро Мартинез.

Уз то, Аргентинац ће направити велику чистку и очекује се да клуб напусте Пјер-Емерик Обамејанг, Хаким Зијеш, Kристијан Пулишић, Kонор Галахер, Армандо Броја, Kепа Аризабалага и Цезар Азпликуета.

Званично именовање Покетина се очекује наредних дана, а до краја сезоне екипу ће водити Френк Лампард.

Аргентински стручњак се тако после непуне четири године враћа у Енглеску, где је радио од 2013. до 2014. у Саутемптону, а затим од 2014. до 2019. у Тотенхему.

Последњи ангажман био му је у Пари Сен Жермену, који је водио од почетка 2021. до лета 2022. године.

Једине трофеје у тренерској каријери која траје 14 година освојио је управо са "свецима", са којима је био шампион Француске и освајач Kупа 2022. године.

image