Спорт

Челси пожурио да отера Тухела, а без њега би се борили за опстанак у Премијер лиги

Невероватно лоши резултати Челсија откако су дали отказ Немцу још више указују на то колико је лондонски клуб пренаглио са таквом одлуком
Челси пожурио да отера Тухела, а без њега би се борили за опстанак у Премијер лигиGetty © Alex Pantling / Staff

Фудбалери Челсија уписали су и четврти узастопни пораз у Премијер лиги, пошто су у уторак увече изгубили од Арсенала у лондонском дербију.

Тиме се наставила катастрофална серија резултата "плаваца" под вођством Френка Лампарда, а медији у Енглеској истичу да су бодови отераног Томаса Тухела сада кључни чак и у опстанку тима у Премијер лиги.

Челси је забележио и шести пораз на шестој утакмици откако је екипу преузео Лампард, а његов долазак на то место стигао је после лоших резултата под Грејемом Потером.

Зато Челси после 33 одиграна меча има само 39 бодова и налази се на 12. месту на табели, са само девет бодова више од Нотингем Фореста, екипе која се тренутно налази у зони испадања.

Но, када се погледају резултати које је Челси имао на почетку сезоне под Томасом Тухелом, јасно је да је Немац повео тим до 10 бодова у првих шест кола. Без тих 10 бодова, Челси би сада био иза поменутог Нотингем Фореста.

Примера ради, Челсију је за последњих 10 бодова које су освојили било потребно чак последњих 13 утакмица, низ који траје од 3. фебруара. На крају је евидентно да су власници "плаваца" пожурили са отказом за Томаса Тухела.

image