Спорт

Одбојкашици из Пољске отровали чланове породице јер је играла у Русији!

Језив третман којој је подвргнута једна спортисткиња само због чињенице да је играла у једном руском клубу потврђују репресију коју трпе сви који имају било какве везе са руским спортом
Одбојкашици из Пољске отровали чланове породице јер је играла у Русији!Getty © Dean Mouhtaropoulos

Пољакиња Малвина Смаржек није желела да напусти Локомотиву из Калињинграда прошле године, али је на крају била приморана.

Смаржекова, која је за Локомотиву играла у сезони 2021/2022, била је срећна и задовољна у клубу, толико да је изјавила да не жели да га напушта јер се не осећа угрожено.

Те речи засметале су навијачима у Пољској који су почели да јој прете, али и да иду много даље од претњи.

Александер Косирков, генерални директор клуба, у изјави за "РИА Новости" открио је да су нападачи отровали су и њу и чланове њене породице!

"Истина, била је таква ситуација. Чињеница је да је Малвина напустила клуб са сузама у очима", почео је Косирков.

"Колико ја знам, не само да су отровали њу, него и њене родитеље и блиске пријатеље. Због тога је морала да напусти Русију. Сматрала је Локомотиву из Калињинграда једним од најбољих клубова у којима је играла током каријере. Није желела да иде, плакала је, али када су и њени рођаци постали угрожени, одлучила је да напусти земљу."

Вратила се у родну земљу и потписала за екипу Девелопреса из Жешува, али ни ту није добро прошла.

На утакмици против ЛКС Лођа у полуфиналној серији Таурон лиге прошлог априла, навијачи су истакли транспарент против ње, вређали је и називали "руском ку***м".

Косирков је додао да због читаве ситуације Малвина није могла да живи у Пољској дуго времена, па је потписала за бразилски клуб Осаско.

"Разговарали смо док је још била у Русији, разматрали ситуацију, али, нажалост, била је веома уплашена. Колико сам разумео, није позивана ни у репрезентацију јер је играла у Русији и остала месец дана пошто је ситуација почела", додао је човек и који је председник Одбојкашке федерације Калињинградске области.

Истина, 26-годишњакиња из Ласка је искључена из националног тима, упркос чињеници да је била једна од најбољих играчица.

image