Спорт

Брејк "Хита" на старту финала плеј-офа Истока: Мајами у гостима победио Бостон

Kошаркаши Мајамија победили су у гостима екипу Бостона резултатом 123:116 у првом мечу финала плеј-офа Источне конференције НБА лиге
Брејк "Хита" на старту финала плеј-офа Истока: Мајами у гостима победио БостонGetty © Adam Glanzman / Stringer

Kошаркаши Мајамија повели су 1:0 у серији, која се игра на четири победе. Мајами је трећу серију заредом отворио победом у гостима и на тај начин постао пети тим у историји НБА лиге који је то постигао.

Домаћи кошаркаши су били бољи ривал у првом полувремену, које су решили у своју корист резултатом 66:57.

Екипа "Хита" је у 28. минуту изједначила на 72:72, а гости су у последњу четвртину ушли са вођством од 103:91. Екипа са Флориде је убацила 46 поена у трећој четвртини, што је рекорд франшизе у плеј-офу. Kошаркаши Мајамија су потом одржавали предност и заслужено су стигли до брејка у Бостону.

Најефикаснији у екипи Мајамија био је Џими Батлер са 35 поена, седам асистенција, шест украдених лопти и пет скокова. Бем Адебајо је постигао 20 поена, уз осам скокова. За екипу из Мајамија није играо српски кошаркаш Никола Јовић.

Kод домаћих, најбољи је био Џејсон Тејтум са 30 поена и седам скокова. Џејлин Браун је постигао 22 поена и имао је девет скокова, док је Малколм Брогдон убацио 19 поена.

Наредни меч биће одигран за два дана у Бостону.

image