Спорт

Недовољна Влаховићева мајсторија, Севиља ће опет играти за трофеј у "свом" такмичењу

Клуб из Андалузије потврдио је по ко зна који пут да је Лига Европе такмичење у којем се осећа као код куће и имаће прилику да освоји седми трофеј у последњих 20 година
Недовољна Влаховићева мајсторија, Севиља ће опет играти за трофеј у "свом" такмичењуGetty © Fran Santiago / Stringer

Фудбалери Севиље елиминисали су Јувентус и обезбедили финале Лиге Европе у којем ће играти против Роме.

Севиља је на свом терену савладала торинске црно-беле 2:1 после продужетка (1:1 у регуларном делу) и тако са укупних 3:2 дошла до новог финала.

Екипа која је синоним за друго по јачини европско такмичење играће седмо финале и могућност за седми пехар. Ниједном Севиља није изгубила финале, а освајала је ово такмичење 2006, 2007, 2014, 2015, 2016. и 2020. године.

На стадиону "Рамон Санчес Пицхуан", који је био дупке пун домаћим навијачима, виђена је фантастична утакмица у којој је готово сваки напад мирисао на шансу.

Није прошло много времена када су прилике кренуле да се нижу на обе стране, али мреже су мировале у првих 45 минута.

И у другом делу настављено је истим ритмом, али се чекало на једног Србина да би се браве откључале. Нападач Јувентуса Душан Влаховић почео је на клупи за резерве, ушао је у 63. минуту и било му је довољно мање од 100 секунди за погодак.

Сјајно се снашао у дуелу са двојицом чувара и мајсторски пребацио голмана Бунуа.

Чинило се да ће тај гол сломити дух домаћим играчима, али се то није десило – само седам минута било је потребно Андалужанима да се врате.

Сусо, још један резервиста, фантастичним ударцем са 18 метара савладао је Војћеха Шченсног за велико славље навијача.

Од тог тренутка кренула је потпуна офанзива Севиље, тренер Хосе Луис Мендилибар желео је потпуни преокрет и право је чудо како се он није догодио у регуларном делу. Пробали су Сусо, Иван Ракитић, Јусуф Ен Несири, Ерик Ламела...

Нису успели да пробију бедем "старе даме" и судија Дани Макели је након три минута надокнаде означио да ће дуел отићи у продужетке.

Оно што шпански клуб није успео током првих 90 и кусур минута, јесте почетком првог продужетка. Брајан Гил је сјајно центрирао са леве стране, а споменути Ламела још боље захватио лопту главом и послао је у доњи леви угао.

У међувремену је на терен ушао и Филип Костић, али ни он није могао да донесе преокрет. На другој страни Немања Гудељ је одиграо свих 120 минута и играће у биће део финала са римском "вучицом".

Финале Лиге Европе на програму је 31. маја на "Пушкаш арени" у Будимпешти.

image