Спорт

"Посебни" ће имати нову шансу за трофеј, Рома у финалу Лиге Европе

Један од највећих тренера свих времена и човек који је освојио све што се може освојити у клупском фудбалу имаће прилику да се бори за нови трофеј
"Посебни" ће имати нову шансу за трофеј, Рома у финалу Лиге ЕвропеGetty © Lars Baron

Фудбалери Роме први су финалисти овогодишње Лиге Европе, после реванш утакмице одигране у четвртак у Немачкој.

"Вучица" је до финала стигла ремијем без голова на гостовању код Бајера у Леверкузену, али је славила захваљујући минималном тријумфу у Риму (1:0).

Екипа која је прошле сезоне тријумфовала у Лиги конференције, 12 месеци касније имаће прилику да се надмеће за други по важности пехар у европском фудбалу. Противник у финалу биће јој Севиља која је избацила Јувентус.

На томе највише може да захвали тренеру Жозеу Мурињу, који је вратио победнички менталитет на "Олимпико" и потврдио да је специјалиста за европска такмичења.

Португалац је два пута подизао "ушати" пехар Лиге шампиона, са Манчестер јунајтедом је покорио Лигу Европе, док је прошлогодишњим освајањем Лиге конференција постао први човек у историји који је комплетирао сва три трофеја.

До прилике за нови дошао је после невероватне партије у којој су његови играчи бранили "голи" живот.

Рома је шутнула само једном ка голу "фармацеута", који су чак 22 пута покушавали да угрозе Руија Патрисија. Имали су три велике шансе, ниједну од њих нису претворили у гол и гости са великим осмехом одлазе у Рим.

Рома ће у финалу играти са Севиљом која је после продужетака елиминисала Јувентус са укупних 3:2.

Финале Лиге Европе на програму је 31. маја на "Пушкаш арени" у Будимпешти.

image