Спорт

Како је Звезда довела Бахара: "Дошли су сви у оделима на 40 степени..."

Израелски стручњак, који је прошле сезоне елиминисао црвено-беле на путу ка Лиги шампиона, наредне сезоне предводиће првака Србије
Како је Звезда довела Бахара: "Дошли су сви у оделима на 40 степени..."© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Барак Бахар је нови тренер Црвене звезде, пошто је Израелац у петак и званично представљен као човек који ће у сезони 2023/24 водити првака Србије у групној фази Лиге шампиона.

Његов помоћник Дани Инбар је за израелски "Канал 13" потом открио како је дошло до Бахаровог преласка у редове некадашњег првака Европе након великих успеха у Макабију из Хаифе.

"Дошли су (представници Звезде, прим. аут.) сви у оделима, на 40 степени Целзијуса. Барак и ја смо седели у ресторану, а један од њих се окренуо ка тренеру и рекао му: ‘Ми смо дошли по тебе и не идемо док не потпишеш‘", рекао је Инбар.

Но, и Бахар је имао шта да каже за израелску телевизију, али је више био фокусиран на причу о изазовима који су пред њеим.

"У једном тренутку схватио сам да људи из Црвене звезде желе много да инвестирају у нас и схватио сам да је то право место за мене. Али, нисам могао то сам. Ако неко из мог тима не би желео да иде, не бих ни ја. Ја сам хтео због тога јер је то нови изазов за мене", рекао је Бахар.

Израелски стручњак неће одмах допутовати у Србију са целом породицом.

"На почетку ћу живети сам у Београду без породице и неће бити лако. Морам да видим како ћу се аклиматизовати на све, а на крају крајева долазим да вредно радим и успем. Предност је што моја супруга и деца знају да ми дају мир и помажу ми у мојим успесима, а супруга се већ много жртвовала. Причао сам са њом о одласку и желела је да останем у Израелу, али зна да је ово важан корак за моју каријеру да бих напредовао", закључио је Бахар.

image
VV inauguration
banner