Спорт

Званично: Барак Бахар је нови тренер Црвене звезде!

Трофејни израелски стручњак је потписао трогодишњи уговор са шампионом Србије и учесником Лиге шампиона у сезони 2023/24
Званично: Барак Бахар је нови тренер Црвене звезде!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Нови тренер Црвене звезде је Барак Бахар, сада и званично! Након бројних спекулација и најава да ће Израелац сести на клупу шампиона Србије, сада је стигла и потврда.

После објаве да Милош Милојевић на крају сезоне напушта место тренера Звезде, клуб из Љутице Богдана је потврдио да је Бахар потписао уговор на три године.

Из Црвене звезде су се тим поводом огласили саопштењем.

"Бахар је рођен 21. септембра 1979. године, а тренерску каријеру започео је у Ирони Кирјат Шмони, где је стартовао као асистент, да би убрзо у потпуности преузео тим и освојио Куп Израела. Већ 2015. године прави искорак, постаје тренер Хапоел Бер Шеве и осваја три шампионске титуле, као и два Суперкупа. Није то могло да прође незапажено, па је сео на клупу Макабија из Хаифе и за три сезоне, освојио исто толико титула, као и још један Суперкуп. У актуелној сезони је успео да са Макабијем у квалификацијама за Лигу шампиона елиминише Олимпијакос, Аполон и управо Црвену звезду, да би у групној фази уписао тријумф против чувеног Јувентуса."

"Нема сумње да је реч о једном од најперспективнијих тренера у Европи, који је већ освојио 10 трофеја, тако да, Звезду чека изузетно нападачки фудбал у сезони која је пред нама. Бараку желимо добродошлицу и верујемо да ће у годинама које су пред нама остваривати велике резултате са нашом Црвеном звездом", стоји у саопштењу црвено-белих.

Тако ће Бахар и наредне сезоне бити тренер клуба у Лиги шампиона, имајући у виду да је Црвена звезда међу првима обезбедила пласман у групној фази тог такмичења наредне сезоне.

image
VV inauguration
banner