Спорт

Западни медији полудели због снимка у коме фудбалери Барселоне поздрављају своје навијаче у Русији

На интернету се појавио снимак у коме се види како двојица фудбалера Барселоне Серђи Роберто и Алехандро Балде поздрављају навијаче који прате њихове мечеве у Русији, што је kод појединаца изазвало хистерију
Западни медији полудели због снимка у коме фудбалери Барселоне поздрављају своје навијаче у Русији© screenshot/Twitter

Западни медији, али и поједини навијачи каталонског клуба "дигли су буну" због снимка који је настао као део званичног програма Ла лиге, која је захтевала од фудбалера да поздраве своје навијаче у свим земљама у којима се преноси шпанско првенство.

Колико влада општа хистерија изазвана јаком политичком пропагандом против Русије, најбоље се види по томе што већина није ни погледала видео снимак, који је крајње једноставан, али је дала себи за право да негативно коментарише.

На снимку се Роберто и Балде захваљују навијачима који их гледају и поздрављају их.

Очекивано, одмах се огласио и њихов саиграч Пољак Роберт Левандовски, који је више пута јавно пружио подршку Украјини.

"Сазнао сам за тај контроверзни видео тек после неког времена и да будем искрен, остао сам тотално изненађен. Распитао сам се у клубу о тој ситуацији. Знам да није званични клупски став (поздрав и подршка Русији), али изјава је настала током састанка са медијима који преносе Ла лигу. Играчи често у таквим ситуацијама ни не знају коме се обраћају, што наравно није оправдање, али очигледно је да у клубу нису обраћали пажњу на то и да је све испало неспретно", рекао је Левандовски, иако су његове клупске колеге знале коме се обраћају и нису имали проблем са тим.

image