Спорт

Јокић натерао Леброна да размисли о пензији

Амерички кошаркаш Леброн Џејмс, размишља о томе где ће и да ли ће наставити своју каријеру, преносе медији у САД
Јокић натерао Леброна да размисли о пензијиGetty © Allen Berezovsky

Џејмс је одиграо сјајан четврти меч финала Западне конференције НБА лиге, али су његови Лејкерси "почишћени" од Денвера.

Леброн је меч завршио са 40 поена, 10 скокова и девет асистенција.

"Краљ" је одиграо најбоље полувреме у плеј-офу у својој каријери, постигавши 31 поен за 24 минута.

Ипак, на крају је морао да честита Николи Јокићу и Денвер нагетсима, који су изборили пласман у велико финале.

Након меча, Џејмс је изјавио да ће видети у ком правцу ће ићи његова каријера.

"Волим да играм, да се такмичим, најважније ми је да сам доступан, присутан на терену и у свлачионици. Била је ово врло изазовна сезона за мене и за клуб. Не могу да кажем да је сезона била успешна, јер у овој фази каријере не играм ни за шта друго него за титулу", рекао је Џејмс на конференцији за медије.

"Није ми интерес да играм финале Конференције. То сам играо већ много пута, није забавно ако не уђеш у велико финале. Видећемо шта ће да буде, не знам. Морам о пуно тога да размислим, да будем искрен, видећу како ћу даље са кошарком", истакао је Џејмс.

Убрзо потом, појавиле су се информације које је пренео новинар "Бличер рипорта" Крис Хејнс, да Леброн размишља и о повлачењу у пензију.

Са 38 година, Леброн је најстарији активни кошаркаш у НБА лиги, пошто су Удонис Хаслем (42) и Андре Игодала (39) објавили завршетак каријера ове сезоне.

Почетком сезоне, Џејмс је изјавио да му је циљ да у најјачем клупском кошаркашком првенству, заигра заједно у екипи са својим сином Бронијем.

Брони је недавно завршио средњу школу, определио се који ће колеџ похађати, па би најраније за две сезоне могао да заигра у НБА лиги.

image
VV inauguration
banner