Спорт

Обрадовић: Вратили смо се на ниво на ком смо били већим делом сезоне

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је после победе над Студентским центром и пласмана у полуфинале АБА лиге да се његова екипа вратила препознатљивој игри и захвалио се навијачима на великој подршци
Обрадовић: Вратили смо се на ниво на ком смо били већим делом сезоне© ABA liga

Кошаркаши Партизана пласирали су се у полуфинале АБА лиге, пошто су у Београду у трећој утакмици четвртфинала савладали Студентски центар са 112:83.

"Пре свега честитам екипи Студентског центра на свему приказаном у овој серији. Ми смо одиграли много боље него у прве две утакмице, вратили смо се начину на који смо играли током већег дела сезоне, са много више асистенција и бољим шутем", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Обрадовић се осврнуо и феноменалну подршку, коју су играчи Партизана имали са трибина.

"Морам посебно да истакнем навијаче, 15 хиљада људи је дошло да нас бодри. То стално причам играчима, да ово што ће доживети овде неће никад више, ако се и кад се одлуче да оду. Навијачи су ту и кад иде и кад је тешко и то је огромна ствар за све нас", навео је Обрадовић.

Партизан ће у полуфиналу плеј-офа АБА лиге играти против Цедевита Олимпије.

"Надам се да ћемо бити спремни за Цедевита Олимпију, они су се показали као јако незгодан ривал и морамо да будемо на високом нивоу. Надам се да ће серија почети у недељу, због дешавања у нашој земљи, а друга утакмица чујем да ће бити већ у уторак јер и они имају неких проблема са двораном. Али то је нормалан ритам за плеј-оф", додао је Обрадовић.

О дебитанту у АБА лиги Сави Дрезгићу Обрадовић је рекао да може да буде добар кошаркаш.

"Драго ми је да је добио прилику, али нисам га увео да би дао поене, већ да би осетио екипу и атмосферу. Његово природно окружење је са његовом генерацијом, али ће следеће сезоне ићи са нама на припреме, па ћемо видети, верујем да има квалитет за ниво прво АБА лиге, а затим и Евролиге", навео је тренер Партизана.

На питање да ли зна да ли ће играти домаћу лигу, Обрадовић је рекао да не зна.

"Немам појма. Бавим се само АБА лигом и првом следећом утакмицом. Кад се заврши АБА лига, можемо да причамо о томе", рекао је Обрадовић.

Тренер Партизана је рекао да опоравак Алексе Аврамовића тече добро, али да се не зна када би плејмејкер "црно-белих" могао да се врати на терен.

"Противник сам да се играч враћа пре времена. Опоравак тече добро, видећемо да ли ће моћи да нам помогне у серији против Цедевита Олимпије", закључио је Обрадовић.

image