Спорт

Анчелоти о "случају Винисијус": Он је жртва, али Шпанија није расистичка земља

Тренер фудбалера Реала Карло Анчелоти изјавио је да Шпанија није расистичка земља, али је додао да у њој постоји расизам као и на другим местима
Анчелоти о "случају Винисијус": Он је жртва, али Шпанија није расистичка земљаGetty © Aitor Alcalde / Stringer

Анчелоти се на конференцији за медије осврнуо на инцидент од пре два дана када су навијачи Валенсије на расној основи вређали фудбалера мадридског клуба Винисијуса јуниора.

"Винисијус је жртва онога што се дешава, он није кривац. Жртве су и навијачи, који се беспрекорно понашају. Када кажем стадион 'Местаља' не мислим на 46.000 навијача, већ на групу која се понашала веома лоше, као на мечу са Мајорком или Ваљадолидом", рекао је Анчелоти, пренео је званични сајт мадридског клуба.

Винисијус је искључен у самом финишу меча са Валенсијом пошто је ударио противничког играча.

"То се догађа Винисијусу, али и многим другима. Али то није рат, то је спорт. И ту имамо сјајну прилику да станемо на крај свему овоме."

Анчелоти је истакао да је сада право време да надлежне власти у Шпанији предузму "драстичне мере" у борби против расизма на фудбалским стадионима.

"Сада је право време за предузимање драстичних мера. Институције сада имају прилику да предузму драстичне мере у вези са овом важном темом. Ово може бити одлична прилика да се ствари брзо промене. Видећемо шта ће да се догоди. Апелујем и на ФС Шпаније, као и на челнике Ла Лиге", додао је тренер Реала.

Италијански тренер је навео да Винисијус није тренирао са екипом због болова у колену.

"Ако буде добио две утакмице суспензије, даћемо му недељу дана одмора. Ако је у питању само једна утакмица, почеће са тренинзима сутра како би био у Севиљи у суботу", закључио је Анчелоти.

Реал је тренутно трећи на табели Ла Лиге са 71 бодом. Мадридски клуб ће у среду на свом терену дочекати Рајо Ваљекано.

image