Спорт

Жив је Бостон - Јокићев Денвер још чека ривала, а они би највећи преокрет у историји

Селтикси су коначни уписали победу против Мајамија, а ако они стигну до великог НБА финала, то ће бити преокрет какав никада у историји није виђен
Жив је Бостон - Јокићев Денвер још чека ривала, а они би највећи преокрет у историјиGetty © Megan Briggs / Stringer

Кошаркаши Денвера већ су се пласирали у велико финале НБА лиге након "чишћења" Лос Анђелес Лејкерса, а дан касније још увек нису добили свог ривала у борби за шампионски прстен.

То је зато што је Бостон успео да стигне до "брејка" у Мајамију и победом 116:99 упише прву победу у финалној серији Источне конференције.

Селтикси су тако смањили на 1-3 у победама, након фуриозног старта Мајамија, па су предвођени Џејсоном Тејтумом успели да продуже серију и задрже трачак наде у преокрет какав никад није виђен.

Чак 150 пута је један тим успео да поведе 3-0 у историји НБА лиге и никада се није десило да тај тим на крају не стигне до четврте победе. То сада Селтикси покушавају да ураде, и то пошто су направили велики преокрет у другом полувремену меча против Хита.

Тејтум је са 33 поена и 11 скокова предводио Селтиксе до победе која живот значи, а Џејлен Браун и Дерик Вајт су додали по 17, односно 16 поена.

У тиму Мајамија, Џими Батлер је убацио 29 поена, Гејб Винсент 17, а Кејлеб Мартин 16 поена, али Хит је у другом полувремену успео да убаци тек 43 поена што се испоставило пресудним у победи Селтикса.

Пети меч је на програму у петак у 02.30 по средњеевропском времену.

image