Спорт

Шпанци одлучили: Винисијусу поништен црвени картон, Валенсија кажњена због расизма

Рекло би се да је правда задовољена, након недавних ружних сцена на "Местаљи"
Шпанци одлучили: Винисијусу поништен црвени картон, Валенсија кажњена због расизмаGetty © Aitor Alcalde / Stringer

Фудбалски савез Шпаније (РФЕФ) поништио је директан црвени картон играчу Реала Винисијусу Жуниору, који је искључен на мечу 35. кола Ла Лиге против Валенсије, преноси "Ројтерс".

Главни судија меча између Валенсије и Реала, који је одигран у недељу на стадиону Местаља, Рикардо де Бургос Бенгоечеа је на интервенцију из ВАР собе искључио Винисијуса у 97. минуту, јер је ударио противничког играча.

Фудбалер Реала је током читавог меча био вређан на расној основи због чега је утакмица била прекинута на 10 минута. У финишу меча дошло је до сукоба играча два клуба, а бразилски фудбалер је добио црвени картон. Међутим, Судијска комисија РФЕФ је утврдила да је играч Валенсије први ударио Винисијуса. Све судије које су биле у ВАР соби су суспендоване, јер главном арбитру нису на снимку приказали овај детаљ.

Валенсија је победила Реал 1:0, а Винисијус ће моћи да наступи за Реал на мечу 36. кола Ла Лиге против Рајо Ваљекана који је на програму у среду увече.

РФЕФ је казнио Валенсију са 45.000 евра, а јужна трибина стадиона "Местаља" биће делимично затворена за навијаче на наредних пет утакмица због бројних расистичких повика упућених Бразилцу из редова Реала.

image