Спорт

Звезда освојила Куп за историју - Пешић за трећу "дуплу круну" у низу

Црвено-бели су преокретом у другом делу сусрета успели да стигну до трофеја
Звезда освојила Куп за историју - Пешић за трећу "дуплу круну" у низу© Dusan Milenkovic/ATAImages

Фудбалери Црвене звезде освојили су Куп Србије, пошто су вечерас у финалу савладали Чукарички 2:1 (0:1).

Пред 10.000 гледалаца на стадиону Рајко Митић, упркос јакој киши која је падала уочи меча, виђен је спектакуларан фудбал, са много шанси на обе стране, а црвено-бели су освојили трећи трофеј у низу, укупно 27. у историји, а уједно и трећу узастопну дуплу круну.

Чукарички је повео феноменалним голом капитена Марка Доцића у 21. минуту, који је директно из корнера савладао Милана Борјана, а преокрет је у наставку донео Александар Пешић.

Звездин голгетер прво је у 61. минуту погодио главом после центаршута Кингса Кангве, да би победу донео после контранапада у 76. минуту.

Звезда ће у недељу од 19.00 прославити и освајање 34. шампионске титуле у утакмици последњег кола плеј-офа Суперлиге против Новог Пазара.

  • 25. мај 2023 • 22:59

    22:59

    Крај - Црвена звезда је одбранила трофеј Купа Србије

    Трећу годину у низу, Црвена звезда је стигла до треће узастопне "дупле круне".

    Победа црвено-белих након два поготка Александра Пешића у другом полувремену!

  • 22:40

    76' - Гооооол, 2:1 за Звезду

    Александар Пешић, поново! Брза транзиција играча Звезде, а пробио је Пешић по левој страни и на крају успео да матира Белића пославши му лопту између ногу!

  • 22:37

    73' - Ракоњац у шанси

    Центаршут играча Звезде на другу стативу, тамо Марко Ракоњац игра главом добро, лопта иде у оквир гола, али Белић је избија у корнер.

  • 22:25

    61' - Гооооол, Звезда за 1:1

    Александар Пешић је стрелац! Мало тога му је полазило за руком на овом мечу, али је сада после корнера са леве стране успео да затресе мрежу. Кангва је тамо центрирао, а Белић није најбоље реаговао међу стативама "брђана".

  • 22:22

    57' - Мирко Иванић у шанси за Звезду

    Интервенисао је Ковачевић главом, лопта је стигла до Мирка Иванића који је покушао да гађа горњи угао гола Чукаричког са неких 11 метара искоса, али мало преко гола.

  • 22:10

    Почело је друго полувреме

    Без промена на терену, да видимо шта нам два тима спремају у наставку меча.

  • 21:52

    Крај првог полувремена - 1:0 за Чукарички

    Ни "брђани" можда нису сигурни како и даље имају предност имајући у виду да је Звезда у последњих десетак минута нападала и успела да створи неколико врло изгледних прилика.

    Ипак, једини погодак уписан на семафору је онај Марка Доцића право из корнера, када је матирао Милана Борјана.

  • 21:44

    41' - Велике шансе за Звезду

    Било је ту доста гужве у шеснаестерцу, покушавали су Драговић, Ераковић и Катаи сви у размаку од неколико секунди, а на крају је Ђорђе Јовановић избијањем лопте са гол-линије спасио Чукарички. Ово је изгледало као шанса која мора да се искористи.

  • 21:36

    32' - Умало 2:0 за Чукарички...

    Поново прете после корнера "брђани", корнер Доцића на другу стативу за Тошића, који лепо шутира главом, Борјан не реагује довољно добро, а онда Драговић избија са гол-линије и расклања опасност.

    Ово је лако могло да буде два гола предности за Чукарички...

  • 21:32

    29' - Прва шанса за Звезду

    Корнер за црвено-беле са леве стране, тамо је Ераковић највиши у скоку, лопта га погађа у леђа и одлази поред гола Чукаричког.

image