Спорт

Суперлига Србије: Сутра расплет у трци за опстанак, у недељу одлука о коти два

У суботу и недељу играју се мечеви последњег кола Суперлиге Србије који ће одлучити ко ће у квалификације за Лигу шампиона и ко ће у плеј-аут за опстанак у елити
Суперлига Србије: Сутра расплет у трци за опстанак, у недељу одлука о коти два© Superliga Srbije

Од раније се зна да је Црвена звезда шампион и да ће у квалификације за Лигу конференција Партизан и Војводина.

ТСЦ је фаворит за освајање другог места које води у квалификације за Лигу шампиона и гарантује најмање групну фазу Лиге Европе, јер је клубу из Бачке Тополе довољан бод код куће против Војводине да обезбеди историјски успех клуба. Чукарички може до другог места само ако ко куће победи крагујевачки Раднички, а Војводина као гост савлада ТСЦ.

Партизан у суботу, у последњем мечу сезоне дочекује Вождовац, док ће Црвена звезда на прослави титуле у недељу угостити Нови Пазар.

Kад је у питању борба за опстанак, директно су испали Младост ГАТ и Kолубара, а последње коло ће одлучити која ће два клуба у плеј-аут против трећепласираног и четвртопласираног из Прве лиге Србије.

Четири клуба су у опасности да морају у додатне мечеве за опстанак, то су нишки Раднички, лучанска Младост, Јавор и Радник. Раднички и Младост би победама обезбедили опстанак, а Јавор и Радник морају да славе и надају се киксевима Нишлија и Лучанаца да би избегли плеј-аут.

Распоред плеј-офа: Субота: Партизан - Вождовац (19.00). Недеља: Чукарички - Раднички Kрагујевац (17.00), ТСЦ - Војводина (17.00), Црвена звезда - Нови Пазар.

Табела: Црвена звезда 96 бодова, ТСЦ 74, Чукарички 72, Паризан 68, Војводина 62, Нови Пазар 50, Вождовац 46, Раднички Kрагујевац 42.

Распоред плеј-аута: Субота, 17.00: Спартак - Радник, Напредак - Јавор, Младост Лучани - Младост ГАТ, Kолубара - Раднички Ниш.

Табела: Напредак 39 бодова, Спартак Суботица 38, Раднички Ниш 35, Младост Лучани 35, Јавор 34, Радник 34, Младост ГАТ 30, Kолубара 29.

image