Спорт

Никола Милутинов напустио ЦСКА: Време је да кренем даље, уживао сам у сваком минуту

Српски кошаркашки репрезентативац Никола Милутинов није више члан ЦСКА из Москве, саопштио је руски клуб

Милутинов је у ЦСКА стигао 2020. године из Олимпијакоса, а пре тога је играо за Партизан и Хемофарм.

Српски кошаркаш је за ЦСКА одиграо 119 утакмица, а просечно је постизао 12,2 поена, 8,6 скокова, 1,3 асистенције и 0,6 блокада по мечу.

Он је током претходне три сезоне у московском клубу имао доста проблема са повредама.

У саопштењу ЦСКА се наводи да је Милутинов најкориснији играч у историји клуба, са просечним индексом корисности 22,2.

"Тешко је рећи довиђења свим сјајним саиграчима, пријатељима и навијачима које сам упознао у Москви. Уживао сам у сваком минуту боравка и играња. Била је велика част играти за тако велики и историјски клуб. Али време је да кренем даље. Желим свима све најбоље и пуно среће. Сигуран сам да ће се ЦСКА вратити на врх Европе и да ћемо се опет видети", рекао је Милутинов, a пренео званични сајт ЦСКА.

Милутинов (28) је са московским клубом 2021. године освојио титулу у ВТБ лиги, а ове године је проглашен за најкориснијег играча такмичења.

"Милутинов је један од три најбоља центра у Евролиги. Пре годину дана имао је прилику да оде у један од евролигашких клубова, али ме је одлучио да остане и да помогне екипи да поврати титулу. Нажалост, није успео, али то ни на који начин није повезано са његовом посвећеношћу. У најтежем тренутку показао је клупски патриотизам и жељу да у сваком мечу уђе на терен иако је био повређен. Немогуће је заменити играча са таквим скупом кошаркашких квалитета, али такав је живот", рекао је председник ЦСКА Андреј Ватутин.

image