Спорт

Јувентус се нагодио са челницима ФС Италије, минус 10 бодова је коначна казна

Челници Јувентуса су на саслушању у Фудбалском савезу Италије признали да је клуб лажирао капиталне добитке, па је уз казну одузимања 10 бодова, "стара дама" додатно кажњена са 700.000 евра, што је коначан епилог целог случаја, јер жалби више неће бити
Јувентус се нагодио са челницима ФС Италије, минус 10 бодова је коначна казнаGetty © Simone Arveda / Stringer

Јувентусу су одузета четири бода због нечасних радњи бившег спортског директора Фабија Паратићија, три због некадашњег председника Андрее Ањелија, два због бившег директора Мауриција Аривабенеа и један због некадашњег спортског директора Федерика Kерубинија.

Бивши председник клуба Андреа Ањели је на данашњем рочишту одбио да призна било какву кривицу. Он ће се суочити са одвојеним суђењем 15. јуна.

Јувентус је тренутно седми у Серији А и по том пласману је осигурао плеј-оф за Лигу конференције, али теоретски има шансу да у последњем колу избори Лигу Европе.

Kлуб тренутно није под истрагом УЕФА и ако се одрекне Суперлиге, вероватно неће сносити никакву казну за следећу сезону, односно неће бити избачен из такмичења под окриљем европске куће фудбала.