Спорт

Новак из Звечана добија заставу Србије: "Нек је највећи Србин подигне кад освоји Ролан Гарос"

Најбољи српски спортиста јавно је пружио подршку нашим људима на Косову и Метохији после немилих сцена које су се догодиле претходних дана, због чега су одлучили да му се одуже
Новак из Звечана добија заставу Србије: "Нек је највећи Србин подигне кад освоји Ролан Гарос"Getty © Clive Brunskill

Срби из Звечана послаће српску тробојку Новаку Ђоковићу у Париз где се тренутно такмичи на Ролан Гаросу.

Бивши градоначелник Звечана Драгиша Миловић открио је новинарима да је спреман поклон за Новака Ђоковића.

"Имамо моралну обавезу да захвалимо једном од највећих Срба, почасном грађанину Звечана Новаку Ђоковићу и да му кажемо хвала што на величанствен начин представља Србију и послаћемо заставу наше лепе Србије Новаку да је у Паризу подигне када освоји Ролан Гарос", навео је Миловић.

Ђоковић је пре два дана после победе у првом колу Ролан Гароса против Александра Ковачевића из САД написао на камери поруку "Косово је срце Србије, стоп насиљу".

Он је, потом, на конференцији за медије, подвукао да без задршке стоји иза написане поруке, да не зна да ли ће бити кажњен, али да би опет поновио исто.

"Боли ме као Србина шта се догађа на Косову, наши људи су протерани из општина. Ово је најмање што сам могао да урадим. Као јавна личност, независно од области, осећам обавезу да искажем подршку нашем народу и целој Србији", рекао је између осталог Ђоковић.

Очекивано, многима се његов потез није свидео, између осталог и француској министарки спорта Амели Удеа-Кастери, која је изјавила да је "неприкладна, милитантна и врло политичка".

Организатори другог гренд слема у сезони су одмах објавили да не постоји правило о томе шта тенисери могу да кажу, а шта не, док је Жил Моретон, председник Тениског савеза Француске, потврдио да он неће бити кажњен.

Светски "број 3" у среду наставља учешће на Ролан Гаросу дуелом са Мартоном Фучовичем у другом колу.

image