Србија и Балкан

Куртијева полиција претукла дечака (16): Сатима га држали у станици без објашњења

Дечак је пуштен из полиције тек након што је потписао изјаву да је био сведок у неком случају, иако није добио никакве папире о чему се тачно ради
Куртијева полиција претукла дечака (16): Сатима га држали у станици без објашњења© Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic

Полиција тзв. Косова привела је синоћ младића Н. М. (16) из Грабовца код Звечана и држала га у станици у Јужној Митровици више од шест сати, где је са још једним другом претрпео физичко и ментално злостављање, тврде за "Косово онлајн" овај дечак и његова мајка.

Они су данас били у Клиничко-болничком центру у Северној Митровици где је Н. М. обавио преглед, а његова мајка каже да је још у шоку и да је молила полицајце да јој пусте дете.

"То се десило испред наше куће. Молила сам полицајце да ми пусте дете јер знам да ништа није криво. Отишао је да купи и попије сок са другаром. Клекнула сам и молила да ми пусте дете, био је потпуно голорук. Молила сам, клекнула и молила да ми пусте дете. Рекли су да ће да буде све у реду, али вратили су ми дете претучено. У пределу ногу, бутина, ребара. Претрпела сам стрес као мајка и моје дете је претрпело стрес. Моје дете ни мрава згазило није", рекла је Д. М. која је тешко задржавала сузе.

Малолетни Н. М. је пуштен из полиције, како каже, тек након што је потписао изјаву да је био сведок у неком случају, иако није добио никакве папире о чему се тачно ради.

"Са својим комшијом пио сам сок недалеко од куће када су наишли припадници полиције, оборили нас на земљу, везали и одвезли у полицијску станицу у Јужну Митровицу. Тамо су почели да нас малтретирају и да нас псују на њиховом језику. Угасили су светло у просторији и почели да нас бију по бубрезима, ногама, рукама и тражили од нас да дамо неку изјаву", додао је претучени младић.

Он наводи да су се полицајци на крају понашали као да се ништа није десило.

"Када су нас пустили правили су се као да је све нормално, као да нису извршили никакво насиље над нама. Нису нас ни за шта оптужили, на крају су нам рекли да смо сведоци. То је трајало пет сати. Нисам ни знао шта потписујем када сам потписао изјаву. Имам само 16 година и само сам желео да идем кући. Тренутно не осећам болове, али сам осећао болове у костима када сам изашао из полицијске станице", испричао је Н.М.

image
VV inauguration
banner