Спорт

Ђоковић: Боли ме као Србина све што се дешава на КиМ, не знам да ли ће ме казнити због натписа

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је на конференцији за медије у Паризу да без задршке стоји иза поруке "Косово је срце Србије" Стоп насиљу", коју је написао на камери, да не зна да ли ће бити кажњен, али да би опет поновио исто
Ђоковић: Боли ме као Србина све што се дешава на КиМ, не знам да ли ће ме казнити због натписаGetty © Clive Brunskill / Staff

Ђоковић се после победе против Александра Kовачевића на старту Ролан Гароса осврнуо на поруку "Kосово је срце Србије, стоп насиљу!" коју је послао у етар.

"Мислим да јесам (рекао све натписом). Нисам политичар, нити имам намеру да улазим у дебате. Боли ме као Србина шта се догађа на Kосову, наши људи су протерани из општина. Ово је најмање што сам могао да урадим. Kао јавна личност, независно од области, осећам обавезу да искажем подршку нашем народу и целој Србији. Мислим да многи не знају шта будућност доноси за Kосово, али битно је показати слогу у оваквим ситуацијма", рекао је Ђоковић, па потом наставио:

"Чујем да је било доста примедби на друштвеним мрежама. Не знам да ли ће ме неко казнити или нешто слично, Али опет бих то поновио. Против ратова сам и конфликта било које врсте. Наравно да имам саосећања за све људе, али ситуација са Kосовом је преседан у интернационалном праву и по повељи УН, знамо сви за резолуцију 12/44. Жао ми је што смо у ситуацији која се догађа. Осећам одговорност као јавна личност да пружим подршку, а посебно је осећам као син човека који је рођен на Kосову, Kосово је наше огњиште, упориште, средиште најважнијих догађаја, највећа битка се тамо десила, највише манастира. Много је разлога што сам ово написао", поручио је Новак.

image