Спорт

Мурињо чекао судију у гаражи после финала: Ти си срамота!

Жозе Мурињо, након пораза његове Роме од Севиље у финалу Лиге Европе, сачекао је главног судију, Ентонија Тејлора, у гаражи и свашта му рекао
Мурињо чекао судију у гаражи после финала: Ти си срамота!Getty © Clive Rose

Фудбалери Севиље још једном су освојили трофеј у Лиги Европе, пошто су у финалу у Будимпешти били бољи од Роме након извођења једанаестераца - 1:1 (4:2).

У драматичном мечу, једном од најдужих ове сезоне, судијске одлуке су читав меч нервирале екипу из Рима, а највише Жозеа Муриња.

Португалац је након меча сачекао главног судију, Ентонија Тејлора, у гаражи "Ференц Пушкаш" стадиона у Будимпешти, и поштено га извређао.

"J***** срамота. Срамота", рекао је Мурињо, пре него што је прешао на увреде на италијанском.

Мурињо је био бесан што Ерик Ламела није добио други жути картон због грубог фаула, као и због тога што у завршници другог продужетка није досуђен пенал за Рому, када је лопта погодила Фернанда у руку.

"Стало нам је до овог дреса, радимо све озбиљно, уз скромност, дајемо све што имамо. Свако реагује на свој начин, неко плаче, неко не, али сви смо тужни. Уморни смо, био је то интензиван меч, мушка борба, са судијом који је деловао као да је Шпанац. Следеће године нећемо играти Лигу шампиона, што је добро за нас, јер нисмо направљени за то такмичење. Надам се да ће Тејлор судити само у Лиги шампиона и да ће тамо правити с**** која је сада правио", рекао је Мурињо након меча.

Мурињо је медаљу освојену у Будимпешти одмах скинуо и поклонио једном навијачу Роме.

"Рекао сам да ћемо одавде отићи са пехаром или мртви. Мртви смо уморни и физички и ментално, јер мислимо да је ово био неправедан пораз уз много инцидената о којима може да се дискутује. Међутим, ми смо и поносни. Увек кажем да можете да изгубите утакмицу, али никад понос и професионализам. Освојио сам пет европских финала, изгубио сам ово, али враћам се кући поноснији него икад. Момци су дали све ове сезоне", рекао је Мурињо.

image