Спорт

Тухелова "сеча" у Бајерну - освојили титулу, али трио звезда може да иде

Баварци су на драматичан начин успели да освоје и 11. узастопну титулу првака Немачке, али то не значи да овог лета на "Алијанц арени" неће бити потреса
Тухелова "сеча" у Бајерну - освојили титулу, али трио звезда може да идеGetty © Alexander Hassenstein / Staff

Тренер Бајерна Томас Тухел одлучио је да фудбалери минхенског клуба Лерој Сане, Садио Мане и Серж Гнабри буду стављени на трансфер листу, преноси "Билд".

Немачки медији наводе да Тухел има пуну подршку челника Бајерна да на крају сезоне реконструише тим, а клуб је спреман да саслуша све понуде за Санеа, Манеа и Гнабрија.

Мане је прошле године стигао у Бајерн из Ливерпула, а ове сезоне на 38 утакмица постигао је 12 голова. Он није приказао игре какве су се од њега очекивале, а направио је неколико скандала због чега Бајерн жели да га прода. Његова цена на тржишту је око 45.000.000 евра.

Сане (27) је ове сезоне постигао 14 голова и имао је 10 асистенција на 44 меча, али је Тухел одлучио да немачки репрезентативац може да потражи нови клуб у летњем прелазном року.

Тухел жели да се одрекне и Гнабрија, који је прошле године продужио уговор са Бајерном. Међутим, тренер Бајерна не рачуна на Гнабрија у наредној сезони иако је фудбалер клуба из Минхена ове сезоне постигао 17 голова уз 12 асистенција на 47 мечева.

image