Спорт

Руси половични на Ролан Гаросу - Хачанов славио, Рубљов водио 2:0 па шокантно испао

Уместо да у четвртом колу гледамо директан окршај двојице руских тенисера, Италијан Лоренцо Сонего спречио је такав сценарио
Руси половични на Ролан Гаросу - Хачанов славио, Рубљов водио 2:0 па шокантно испаоGetty © Clive Brunskill / Staff

Драматичан, али на крају половичан дан за руске тенисере на Ролан Гаросу. Карен Хачанов пласирао се у четврто коло турнира у Паризу, док је Андреј Рубљов на шокантан начин завршио учешће.

Хачанов је у трећем колу савладао Аустралијанца Танасија Кокинакиса 3:1, док је Рубљов изгубио од Италијана Лоренца Сонега 3:2, иако је имао вођство од 2:0 у сетовима.

Хачанов је у првом мечу дана био бољи од Кокинакиса и то након велике драме у четвртом сету. Кокинакис је у неколико наврата био близу да одведе меч у пети сет, имао је и вођство 4:1 у тај-брејку, али је на крају славио Рус - 6:4, 6:1, 3:6, 7:6.

Након тога, на терен је изашао Рубљов и све је деловало савршено по њега. Добио је први сет неизвесно, а онда други без икаквих проблема - 6:0. Међутим, као да је тај лош сет пробудио Италијана. Сонего је освојио наредна три и на крају славио 5:7, 0:6, 6:3, 7:6, 6:3 против седмог носиоца.

Тако је Ролан Гарос остао без руског дербија, пошто ће Хачанов у четвртој рунди играти против Сонега.

image