Спорт

Ђоковић: Мислио сам да ћемо играти пет сати ако изгубим тај сет

Освајач 22 гренд слема имао је тежак сусрет у трећем колу Ролан Гароса, али је ипак успео да у три сета савлада Алехандра Давидовича Фокину
Ђоковић: Мислио сам да ћемо играти пет сати ако изгубим тај сетGetty © Julian Finney / Staff

Новак Ђоковић се пласирао у четврто коло Ролан Гароса након што је победио Алехандра Давидовича Фокине 3:0, по сетовима 7:6, 7:6, 6:2.

Иако је славио у три сета, овај меч је био изнурујући и за Србина и за Шпанца, пошто је сусрет трајао нешто више од чак три и по сата.

"Знао сам да ће ово бити врло тежак меч, физички. Играли смо три сата само два сета. Невероватан је борац, играч и нема ту неких слабости у његовој игри. Честитке за начин на који је играо, био је стварно сјајан", рекао је Ђоковић по завршетку меча, похваливши Давидовича Фокину.

Како истиче, овај меч ће му добро доћи због мање мечева на шљаци ове сезоне, иако је можда трајао дуже него што је желео.

"Победа је победа, можда мало превише борбе. Та прва два сета, размишљао сам да ћемо играти пет сати ако бих изгубио тај други сет. Али то су гренд слемови, уз то је и ово најспорија подлога. Морамо да верујемо у себе и поносан сам на себе због овог меча. Мој приоритет сада је да се опоравим за наредну рунду и добро је да имамо дан паузе", поручио је Ђоковић.

image