Спорт

Ђоковић: Олга има шампионски ген, верујем да може да догура далеко

Млада српска тенисерка већ је остварила најбољи резултат у каријери, а Ђоковић тврди да има потенцијала за много више
Ђоковић: Олга има шампионски ген, верујем да може да догура далекоGetty © Angel Martinez / Stringer

Новак Ђоковић изјавио је на конференцији за медије да Олга Даниловић има потенцијал да догура далеко у каријери.

Српска тенисерка Олга Даниловић у петак поподне игра меч трећег кола Ролан Гароса против Тунишанке Онс Жабер и он неће почети пре 16:30 часова.

"Пратим Олгу. Подржавам је увек, као што је то био случај свих ових година – и пријатељски, и менторски", почео је Ђоковић.

"Нисам је видео, јер играмо различитим данима. Гледао сам је док је још била у квалификацијама. Одиграла је сјајно, није изгубила сет од почетка турнира."

Освајач 22 гренд слема додао је да Даниловићева има шампионски ген.

"Много ми је драго због ње. Доста верујем у њу. Примећујем да је и она сада почела да верује више у себе. Говорио сам јој, и доста људи око ње јој је причало, колики потенцијал има. Има и физичке и играчке предиспозиције да догура далеко. Има јак карактер, као њен отац, знамо врло добро какву је каријеру имао. Тај шампионски ген је у њој."

За крај, дао јој је савет како да достигне највеће висине.

"Сад је само питање да се ствари постепено граде, да се коцкице слажу у мозак, да се окружи добрим и квалитетним људима, па и да онда пронађе формулу успеха. Резултати ће долазити. Веома је битно да води рачуна о свом телу, а игра ће да напредује, у то сам сигуран. Сад стиче више искуства играјући на великој сцени, имаће тежак задатак сутра против Жабер. Али, верујем у њу. Слушао сам пажљиво њене изјаве после прве две победе и свиђа ми се како прича и резонује. Желим јој сву срећу. Напред Олга!", закључио је Ђоковић.

image