Спорт

Анчелоти: Нико у Реалу није срећан, али одлуку Бенземе морамо да поштујемо

Француски голгетер је одлучио да не настави сарадњу са "краљевским клубом" и од наредне сезоне ће играти у Саудијској Арабији
Анчелоти: Нико у Реалу није срећан, али одлуку Бенземе морамо да поштујемоGetty © Florencia Tan Jun / Stringer

Тренер фудбалера Реала Карло Анчелоти изјавио је да га је изненадила одлука француског нападача Карима Бенземе да напусти мадридски клуб, преносе шпански медији.

Реал је у недељу саопштио да ће Бензема напустити мадридски клуб. У саопштењу шпанског клуба наводи се да је постигнут договор са 35-годишњим француским нападачем о "стављању тачке на његов сјајан и незабораван боравак у клубу".

Претходних дана медији су пренели да ће освајач Златне лопте каријеру наставити у Ел Итихаду из Саудијске Арабије, који Бенземи наводно нуди 400.000.000 евра за двогодишњи уговор.

Бензема је у недељу увече постигао гол за Реал у мечу последњег, 38. кола Ла Лиге против Атлетика из Билбаоа (1:1), а потом је уз овације навијача испраћен са терена.

"Изненађен сам... Било је то све у последњем тренутку. У суботу је нормално тренирао, а у недељу ујутро нам је рекао да одлази из Реала. Не можемо да будемо срећни, али морамо да поштујемо његову одлуку. Са Реалом је остварио невероватне и незаборавне ствари", истакао је Анћелоти.

Бензема (35) је у Реал стигао 2009. године из Лиона за 35.000.000 евра. Са Реалом је освојио 25 трофеја, укључујући чак пет у Лиги шампиона.

image