Спорт

Партизан убедљиво до финала АБА лиге, Цедевита Олимпија без одговора за црно-беле

Кошаркаши Партизана савладали су у Београду екипу Цедевита Олимпије са 90:71 у одлучујућем, трећем мечу полуфиналне серије АБА лиге
Партизан убедљиво до финала АБА лиге, Цедевита Олимпија без одговора за црно-беле© ABA liga/Dragana Stjepanović

Иако се радило о "мајсторици" полуфиналне серије регионалне лиге, није било превише неизвесности и узбуђења.

Екипа Партизана је, рекло би се, рутински стигла до друге победе над Цедевита Олимпијом и тако изборила пласман у финале.

Тим који са клупе предводи Жељко Обрадовић, већ у првој четвртини наметнуо је ритам који му одговара.

Разлика у квалитету била је израженија него што је био случај у претходном мечу, па је Партизан након уводних пар минута водио са убедљивих 17:2.

До краја прве деонице, Цедевита Олимпија успела је да се "пробуди" и смањи разлику на 24:16.

Гости из Љубљане, колико-толико, успевали су да ухвате прикључак, тачније да не дозволе Партизану да се одлепи на осетнију разлику.

Ипак, кад год би противник правио мини-серију и смањивао дефицит, српски тим би имао спреман одговор и одржавао и повећавао предност.

У последњој четвртини, црно-бели су поново заиграли за класу боље од ривала, те тако разбили сав отпор и дошли до убедљиве победе.

Код Партизана су најефикаснији били Зек Ледеј са 17, Нанели са 12, Смаилагић, Данило Анђушић и Данте Ексум са по 11 и Јам Мадар са девет.

Кевин Пантер је додао шест поена, а Матијас Лесор је постигао само четири, све са линије за слободних бацања.

Поново је на терену био у млади Саво Дрезгић, али није постигао поен за нешто више од два минута.

Цедевита Олимпију предводили су Драгић са 15 поена (5/7 тројке), Амар Алибеговић је дао 11, а Матковић и Едо Мурић по 10 поена.

Партизан је тако стигао до кључне, друге победе у полуфиналној серији, након што су први меч добили веома убедљиво са 85:70, али су у другом подбацили и доживели пораз 95:83.

Црно-бели су изборили пласман у финале регионалне лиге, али је питање шта ће се десити, односно да ли ће то финале уопште бити одиграно.

Због великих несугласица око термина играња финала АБА лиге, који се поклапају са финалом Кошаркашке лиге Србије, Црвена звезда је најавила да неће играти финале регионалног такмичења, по претходно објављеном распореду. 

image