Спорт

Јокић (сада) заузима посебно место у Денверу и читавој Америци

Мурал Николе Јокића и Џамала Мареја освануо пре неколико дана на једном зиду у Денверу, истом оном на којем је био мурал посвећен Џорџу Флојду, чија је смрт подигла САД на ноге

Уметник Томас Еванс, познат и као Детур на друштвеним мрежама, осликао је феноменалан мурал посвећен херојима Нагетса - Николи Јокићу и Џамалу Марију.

Еванс је пре неколико година запазио зид у Денверу који би могао да ослика, а власници зграде дозволили су му да наслика мурал са ликом Џорџа Флојда, Афроамериканца којег су убили полицајци у Минесоти, што је покренуло лавину немира у САД.

Временом је мурал избледео, па је Еванс преко њега, урадио мурал посвећен медицинској сестри, пријатељици Триши Фернандес.

Ипак, и овај мурал је временом избледео, па је Еванс одлучио, уочи финала НБА лиге, да направи нови, посвећен љубимцима Нагетса.

"Нервира ме да поново бојим одређене делове мурала. Понекад је лакше урадити нов мурал него 'крпити' стари сваког месеца", рекао је уметник, преноси "Атлетик".

Он ипак не мисли да се заустави на садашњем цртежу, већ жели да дода још неколико ствари.

"Желим још Арона Гордона који закуцава и још нешто у вези са тренером Мајком Мелоуном. Када освојимо титулу, волео бих да урадим и трофеј", рекао је Еванс.

Денвер први пут у историји игра у финалу НБА лиге, тренутни резултат у финалној серији са Мајамијем је 1:1.

image