Спорт

Судије одбијају да суде финале АБА лиге, чека се потврда такмичења

Четворица српских судија обавестило је челнике АБА лиге, да не желе да се нађу у избору арбитара који ће судити финале АБА лиге између Црвене звезде и Партизана
Судије одбијају да суде финале АБА лиге, чека се потврда такмичења© ATA Images

Нема краја драми и притиску који се стварају око финалне серије регионалне АБА лиге.

Бројна саопштења из табора обе екипе, али и организатора такмичења, сада су надмашиле и информације да чак четворица судија одбијају да суде финале између "вечитих" ривала.

Како преносе бројни домаћи медији, челницима АБА лиге стигло је обавештење од стране  Илије Белошевића, Миливоја Јовчића, Уроша Николића и Уроша Обркнежевића, да не желе да се нађу у избору арбитара који ће судити финале АБА лиге између Партизана и Црвене звезде.

На састанку челника КЛС и АБА лиге, усвојен је план да се прве две утакмице финалне серије КЛС играју 9. и 11. јуна, а евентуална трећа 12. јуна.

Такође, одлучено је да борба између "вечитих" за титулу првака АБА лиге почне 13. јуна, а термини преосталих сусрета биће накнадно саопштени.

Информације о томе да поменуте српске судије не желе да суде финале регионалне лиге, још увек нису потврђене и званичне, али се очекује да ће АБА лига ускоро реаговати и делегирати судије за финалну серију.

image