Спорт

Ђоковић: Видео сам да се Алкараз мучи, али поносан сам што сам у финалу

Српски тенисер ће у недељу имати прилику да постави нови рекорд по броју гренд слем трофеја, али и да се врати на прво место АТП листе
Ђоковић: Видео сам да се Алкараз мучи, али поносан сам што сам у финалуGetty © Julian Finney / Staff

Новак Ђоковић је савладао Карлоса Алкараза у полуфиналу Ролан Гароса 3:1, по сетовима 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 и тако стигао до седмог финала у каријери на париском гренд слему. Српски тенисер је славио у мечу у ком се Шпанац мучио са грчевима у десној нози, која је утицала на његову игру у трећем и четвртом сету.

После меча, освајач 22 гренд слема је истакао да му је жао што је на тај начин стигао до финала Ролан Гароса.

"Пре свега, Карлос није имао среће. На овом нивоу, штета је. Последње што желиш су грчеви и физички проблеми у касној фази гренд слема. Жао ми је и надам се да може да се опорави и ускоро врати на терен. Рекао сам му на мрежи, зна он колико је млад и има доста времена испред себе и сигуран сам да ће освајати овај турнир много пута. Велики је борац, сјајан је момак и заслужује подршку. Тешко је за њега да не зна да ли да преда меч или да одигра до краја. Али честитам му на борбеном духу и што је остао до последњег поена на терену", рекао је Ђоковић на терену у разговору са Алексом Коречом.

Он је истакао да ни њему није било физички лако да одржи ниво игре.

"Мислим да смо обојица били на физичком лимиту пред крај другог сета, нисам се ни ја осећао нимало свеже тада. Али онда су се догодили његови грчеви и од тог тренутка је био другачији меч. Хтео сам само да останем фокусиран. Видео сам да се мучи, али нисам желео да много размишљам шта се дешава на другој страни мреже. Није лако задржати тај интензитет на терену. У првих сет и по сам играо јако добро, имао сам шансе, а на крају другог сета је он био бољи играч. Морао сам да играм агресивно, да рано ударам лоптицу јер ако то не радим, онда ће он то. Он воли тај динамичан стил тениса, снажан је и брз и морао сам да парирам и да покушам да будем бољи. Било је исцрпљујуће. Невероватно сам поносан што сам стигао до још једног финала."

На крају је имао кратку поруку и на француском језику, истакавши да овиме посао није завршен.

"Није још готово, имам још један меч да играм за пар дана, за ту 23. гренд слем титулу. Живим сан тренутно, шта друго да кажем. Још једно финале Ролан Гароса. Желим да покушам да покажем своју најбољу игру. Надам се да ћу поново освојити овај турнир", рекао је Ђоковић.

image