Спорт

Ивановић: Осетила се дуга такмичарска пауза, Вилдоза има проблем с препонама

Црвено-бели нису имали проблема у мечу против ФМП-а, али тренер Душко Ивановић је и поред тога приметио одређене проблеме
Ивановић: Осетила се дуга такмичарска пауза, Вилдоза има проблем с препонама© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић рекао је на конференцији за медије, после победе над ФМП (94:70) у првом мечу финалне серије Суперлиге Србије, да је приметно да екипа дуго није играла такмичарски меч.

Звезда је претходни меч одиграла 16 дана раније, кад је декласирањем Будућности у Подгорици обезбедила пласман у финале АБА лиге.

"После мале предсезоне, поново смо почели да играмо. Мало је чудно свима, после толико времена, али мислим да смо имали периоде добре игре, агресивност, одбрану, али је евидентно да ће нам ове две утакмице добро доћи да подигнемо форму", рекао је Ивановић.

Истакао је црногорски стручњак да је екипи недостајала контакт игра.

"Морам да кажем да су играчи у овом дугом периоду тренинга радили максимално добро и концентрисано и да смо задржали одређену форму. Фали нам та контакт игра, игра пет на пет. Видело се то и вечерас. Мислим да смо искористили овај период добро. Битно је да спољне околности не утичу на рад. Веома је битно да човек може да успе да те околности не утичу на њега, већ да он те околности види како он хоће. Ми смо тако урадили."

Лука Вилдоза је нешто раније него што је планирано окончао меч. Аргентинац је одиграо само 13 минута, па се пожалио на повреду,а Ивановић је рекао да је Аргентинац имао проблем са препонама.

"Видећемо шта је. Имао је неко мало истегнуће препоне", закључио је Ивановић не желевши да улази у то да ли ће Вилдоза можда морати на паузу.

image