Спорт

АБА лига: Финале почиње 13. јуна; Војиновић: Надам се да ће Партизан показати разумевање

Организатори АБА лиге објавили су на званичном сајту распоред финалне серије, која почиње са првом утакмицом Партизана и Црвене звезде 13. јуна од 20 часова. Спортски директор такмичења Милија Војиновић, изјавио је да се нада да ће Партизан имати разумевања и прихватити термине одиграфања финалне серије
АБА лига: Финале почиње 13. јуна; Војиновић: Надам се да ће Партизан показати разумевање© ABA liga

Првобитно су организатори АБА лиге објавили датуме утакмица финалне серије, који се преклапају са терминима завршнице Суперлиге Србије.

Црвена звезда је пре тога саопштила да ће прво играти финале домаћег првенства, а потом финалну серију регионалне лиге.

По новом плану прво ће се играти финале Кошаркашке лиге Србије између Црвене звезде и ФМП-а, а потом финале АБА лиге између црвено-белих и црно-белих.

Кошаркашки клуб Партизан одбио је потом померање старта финалне серије АБА лиге са 12. на 13. јун, о чему је челнике регионалне лиге у отвореном писму обавестио Зоран Савић, спортски директор Партизана.

Спортски директор АБА лиге Милија Војиновић изјавио је да се нада ће Партизан имати разумевања и на крају прихватити термине одигравања финалне серије.

"Све наведено је у интересу саме АБА лиге, сматрајући да је публика велики пословни интерес, а потврда тога су рекорди по гледаности на утакмицама. Надам се да ће овога пута КК Партизан бити тај који има разумевања и да ће се понашати у складу са заједничким интересима АБА лиге, када је у питању померање почетка финалне серије за само један дан", истакао је Војиновић.

Додаје спортски директор такмичења да померање термина за један дан не ставља КК Партизан у подређен положај у односу на ривала.

"На крају, искрено се надам да ће КК Партизан, учинити све што је у његовој моћи да предстојеће финале плеј-офа преставља круну сезоне и да терен буде једино мерило где ће се решавати питање шампиона. А, да свака утакмица буде спектакл која ће служити на част финалистима и самом такмичењу", закључио је Војиновић.

image