Спорт

АБА лига: Партизан осваја титулу или Црвена звезда продужава финалну борбу

Kошаркаши Црвене звезде и Партизана од 20.30 часова у дворани "Александар Николић" играју трећи меч финала плеј-офа регионалне АБА лиге
АБА лига: Партизан осваја титулу или Црвена звезда продужава финалну борбу© Dusan Milenkovic/ATAImages

Домаћин ће бити екипа Црвене звезде, а Партизан води 2:0 у финалној серији, која се игра на три победе.

"Биће тешко, као и свака утакмица финалне серије. Партизан игра са пуно самопоуздања искористили су предност домаћег терена, имали у појединим играчима попут Алена Смаилагића и Данила Анђушића додатне адуте. Ми са друге стране морамо да дамо максимум у ономе што смо играли најбоље ове сезоне, а то су изузетно јака одбрана, течан напад и велика енергија. Знам да ће нам наши навијачи дати велику подршку, увек је било тако и много значи, само их молим да навијају спортски и коректно, да не бацају ништа на терен, да не вређају никога, да заиста покажемо да смо другачији и да нам помогну искључиво навијањем са трибина", рекао је тренер Црвене звезде Душко Ивановић уочи трећег меча.

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да је зна како је играти у Пиониру.

"Црвена звезда ће имати велику подршку својих навијача, морамо да се спремимо за ту амтосферу и морамо да будемо мирни. Да пробамо да одиграмо најбољу могућу утакмицу. Знамо да нас дели још један тај корак, односно још једна победа од тога да будемо прваци АБА лиге. Kолико је близу, толико је далеко наравно уз велико поштовање према противнику. Још једно, да пробамо да одиграмо најбољу могућу утакмицу и да видимо како ће све то да изгледа", истакао је Обрадовић.

Трећи меч ће судити Дамир Јавор, Томислав Хордов и Лука Kардум.

Евентуална четврта утакмица биће одиграна у уторак од 19 сати, док је евентуална мајсторица на програму 22. јуна од 20 часова.

image