Спорт

"Новак је најбољи тенисер који је икада држао рекет – крај дискусије"

Према једном од највећих тениских стручањака на свету ГОАТ дебата је дефинитивно решена и више не постоје никакве дилеме
"Новак је најбољи тенисер који је икада држао рекет – крај дискусије"Getty © Clive Brunskill

Амерички тренер Патрик Муратоглу изјавио је да је Србин Новак Ђоковић најбољи тенисер свих времена, преноси "Екип".

Ђоковић је пре девет дана тријумфом на Ролан Гаросу стигао до 23. гренд слем трофеја у каријери.

Он је постао тенисер који је у каријери освојио највише гренд слем титула, после чега је покренута полемика да ли је најбољи играч у историји овог спорта.

"О томе одлучујемо на основу објективних или субјективних критеријума. У то не желим да улазим. Једино мерило ко је најбољи су титуле. Ђоковић је побеђивао и Рафаела Надала и Роџера Федерера на свим гренд слем турнирима", почео је Муратоглу.

"Ђоковић у овом тренутку има највише гренд слем титула (23), највише освојених мастерса (38), највише освојених завршних турнира (6) и највише је недеља провео на првом месту АТП ранг-листе (389)."

Човек који је у каријери сарађивао са Сереном Вилијамс, Симоном Халеп, Стефаносом Циципасом и Холгером Рунеом очекује да Новак настави са освајањем трофеја.

"Оно што импресионира код Ђоковића је то, што и са 36 година има могућност да осваја највеће титуле. Тачно је да можда Новаков тенис није најлепши за око, тачно је да Ђоковић није ни највољенији. Међутим, то су субјективне оцене. Објективно, он је најбољи тенисер, који је икада држао рекет. Крај дискусије", закључио је Муратоглу.

image