Спорт

Артета: Не желим да преузмем ПСЖ, срећан сам у Арсеналу

Менаџер Арсенала Микел Артета демантовао је да би могао да буде нови тренер фудбалера Пари Сен Жермена, преноси Марка
Артета: Не желим да преузмем ПСЖ, срећан сам у АрсеналуGetty © Justin Setterfield / Staff

Артета је менаџер Арсенала од 2019. године, а прошле сезоне је са лондонским клубом освојио друго место у Премијер лиги иако су "тобџије" провеле већи део првенства на првом месту на табели.

Поједини медији су пренели да би шпански фудбалски стручњак наредне сезоне могао да предводи ПСЖ, што је он демантовао.

"Могу само да кажем да сам срећан у Арсеналу. Власници клуба цене мој рад, а ја имам да урадим још много ствари овде. Веома сам срећан, али верујте да сам невероватно захвалан што сам менаџер Арсенала", навео је Артета.

Он је истакао да је задовољан играма Габријела Жесуса и Александра Зинченка.

"Зашто доводимо играче из Манчестер ситија? Одговор је лак. Они су веома добри, што знам јер сам са некима од њих радио раније. Жесуса и Зинченка сам желео у Арсеналу због њиховог невероватног талента, али и због њихових људских вредности".

Менаџер Арсенала је најавио појачања у летњем прелазном року.

"Већ смо освежили тим. Желимо заједно са власницима да изградимо победнички тим, који би био одржив на дуже стазе. Потребни су нам нови играчи, а ми ћемо да изађемо на тржиште и да потпишемо уговор са оним фудбалерима који су нам потребни", додао је Артета.

Он је одговорио на питање да ли је Арсенал близу ангажовања Деклана Рајса и Kаија Хаверца.

"Жао ми је, али не могу да говорим о играчима који нису чланови Арсенала. Могу само да кажем да је Хаверц изузетно талентован играч. Он је већ показао много, а таленат има цену", закључио је Артета.

image