Спорт

Артета: Тешко је достићи Ситијев ниво

Менаџер Арсенала Микел Артета изјавио је да лондонски фудбалски клуб неће одустати од борбе за титулу у Премијер лиги, преносе британски медији
Артета: Тешко је достићи Ситијев нивоGetty © Ryan Pierse / Staff

Арсенал је синоћ поражен у гостима од Манчестер ситија 4:1 у мечу 33. кола Премијер лиге. Арсенал је први на табели са 75 бодова, док је Манчестер сити други са 73, али лондонски клуб има две утакмице више.

"Изгубили смо од бољег тима. Били су изванредни, а када тако играју, врло је тешко достићи њихов ниво. Нисмо били ни близу свог најбољег нивоа, посебно у првом делу. Они су то знали да казне. Доминирали су, нисмо могли да се носимо са њима. Морамо да почнемо од основних ствари, као што је добијање дуела, а ми то нисмо добро радили", рекао је Артета.

Арсенал ће до краја сезоне у Премијер лиги играти против Челсија, Њукасла, Брајтона, Нотингем Фореста и Вулверхемптона.

"Морамо да дигнемо главу и да погледамо шири контекст. Морам да будем искрен и да кажем да је невероватно да се ми равноправно боримо са једном оваквом екипом. Желимо да наставимо да се боримо, нећемо одустати од титуле. Свашта још може да се догоди до краја сезоне. Овде сам више од 20 година, видео сам пуно тога и морам да верујем. Морамо да прихватимо да смо изгубили од једног изванредног тима", закључио је Артета.

image