Спорт

Маљковић: Једна ствар ми се није свидела, али на ову екипу се може рачунати

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић, после победе над Немачком и освојеним петим местом на Европском првенству, открила је шта замера својим изабраницама
Маљковић: Једна ствар ми се није свидела, али на ову екипу се може рачунати© FIBA

Женска кошаркашка репрезентација Србије освојила је пето место на Европском првенству у Љубљани, пошто је победила Немачку резултатом 78:62.

"Ако ћемо најискреније да причамо није ми се свидела једна ствар - да утакмицу која има мањи значај ми играмо доста храбрије. То је само доказ, није намерно то са њихове стране, већ недостатак искуства, али, да не дужим причу, то је показатељ како морамо да радимо. Ретко ко се бави млађим категоријама од сениорских колега, а то нам је преко потребно. Девојкама треба помоћи да пронађу најбоље средине, да не остану без клубова и не знам шта још може да се деси и да што спремније дочекамо октобар. Ја сам ту и радим, не идемо на одморе већ настављамо па ћу пратити У20 док не почну клупске обавезе", рекла је Маљковићeва.

Она је истакла да ова екипа има већи потенцијал од онога што је показала на овом Европском првенству.

"Постоји потенцијал у њима који ја видим. То није огроман таленат и квалитет, а то сам прво рекла њима у лице. Са великом количином рада оне могу да надокнаде неке ствари. Треба им поверење и добиће га. Урадиле су неколико лепих ствари - није лако овде, напорно се игра без пауза и оне хоће да покажу све. Једино што ми смета је тај психолошки део, страх и неискуство од утакмица које су великог значаја. Мислим да може на њих да се рачуна", закључила је Маљковићева.

image